Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Kardemumma- & vaniljmuffins, Fotograf: Sara Ringström
4.07042 5 71 7

Kardemumma- & vaniljmuffins

6 portioner

2 ägg
2 dl socker
1 dl rapsolja
1 1/2 dl vaniljyoghurt eller vaniljfil
1 1/2 msk kardemumma
1 1/2 msk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
4 dl vetemjöl
Råsocker eller pärlsocker

Vispa ägg och socker pösigt. Vänd ner oljan och vaniljyoghurten. Blanda de torra ingredienserna för sig, och dofta sedan ner dem genom en sil. Häll upp smeten i muffinsformar, ca 12 vanliga, eller 6 jumbomuffins. Strö råsocker eller pärlsocker över muffinssmeten. Gräddas i 225°C ca 15-20 minuter. Vanliga muffins i mitten av ugnen, jumbosar i botten av ugnen. Kolla gärna med en provsticka om muffinsen är klara!

Är man mjölkproteinallergiker går det fint att byta ut yoghurten mot solhavre!