Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Juliettes äggulemuffins, Fotograf: Juliette
3.33333 5 3 2

Juliettes äggulemuffins

8 portioner

50 g smör
6 äggulor
2 dl strösocker
1 dl mjölk
4 dl vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
1 1/2 tsk vaniljsocker
Marmelad eller sylt (t ex björnbär, hallon, jordgubb)

Sätt ugnen på 225°C. Ställ muffinsformar på en plåt (sätt dom gärna i en muffinsplåt så de får snyggare form och höjd). Smält smöret. Vispa äggulorna och sockret. Tillsätt sedan mjölk och det smälta smöret. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker och rör sedan ner det i smeten. Klicka ut smeten (rejäla klickar) i formarna. Gör en fördjupning i varje muffin och klicka 1 tsk marmelad/sylt i varje fördjupning. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter. Detta räcker till ca 8 medelstora muffins.

Modifierad version av muffins från ”Nybakat”, Svenskt Smör