Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Jasminas muffins, Fotograf: Helena
3.85714 5 7 0

Jasminas muffins

6 portioner

4 ägg
2 1/2 dl fruktsocker
50 g smält smör
1 dl starkt jasmine te
1 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 dl soyamjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1 st tsk vaniljsocker
1 tsk kardemumma
1 tsk Herbamare örtsalt
1 tsk rapsolja i botten på formarna

Dekorationstips:
Grovhackad mandel brynt i smör, örtsalt och fruktos

Sätt ugnen på 200°C. Vispa ägg och socker. Smält smör, häll i teet. Rör ner den heta vätskan i äggsmeten. Blanda i de torra ingredienserna. Vispa smeten tills den är slät. Häll upp till 2/3 i pappersformarna. Grädda i 18-20 minuter. Ta ut dem i tid så att de blir saftiga!

Njut gärna av dem naturella eller med smör och lagrad ost. Aprikosmarmelad är gott till oxå. Som dessert servera gärna med hallon och grädde sötad med fruktos. Vill du ha cupcakes, lägg på en frisk frosting när de har svalnat. Se ”Helenas muffin”.