Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Jasminas mini-chokladmuffins, Fotograf: Helena
3.78571 5 14 1

Jasminas mini-chokladmuffins

12 portioner

1 stort ägg
1 dl socker
30 g smör eller margarin
1 tsk bakpulver
1 1/2 dl fullkornsrismjöl (Demeter)
1/2 dl rismjölk (vatten går också bra)
En nypa äkta vanilj
2-3 tsk kakao
1 liten skvätt vatten för att kakaon inte gör smeten tjock

OBS. Alla ingredienser är biodynamiska eller eko

Värm ugnen till 175°C. Vispa ägg och socker fluffigt för hand. Blanda torra ingredienser och rör ner smält smör och äggblandningen.

Grädda i ca 5-12 minuter beroende på ugn. Använd provsticka för att kontrollera att den är lite kladdig i mitten. Ta ut och låt dem svalna vid ett öppet fönster.