Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hi-Hat Cupcakes, Fotograf: Simone Hanna
4.33333 5 3 2

Hi-Hat Cupcakes

12 portioner

Muffins:
75 g mörk choklad, hackad
2 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk bakpulver
1/4 tsk salt
100 g osaltat smör, mjukt
3 dl strösocker
2 stora ägg
1 tsk vaniljsocker (vaniljessens)
1 dl créme fra”che/gräddfil
1 dl vatten

Frosting:
4 1/4 dl strösocker
3 stora äggvitor
1/2 dl vatten
1 tsk vaniljsocker (vaniljessens)

Chokladglasyr:
Ca 5 dl mörk choklad
3 msk rapsolja

1. Sätt ugnen på 175°C. Smält chokladen över vattenbad och låt den svalna.
2. Blanda under tiden vetemjöl, bikarbonat, bakpulver och salt i en bunke.
3. Vispa med elvisp ihop smör och socker så att det blir poröst. Använd en låg hastighet när du tillsätter chokladen i smör- och sockerblandningen. Öka hastigheten och tillsätt äggen, ett i taget och vispa ordentligt efter varje ägg. Tillsätt vaniljsocker och vispa i ca 1 minut. Vispa i crème fra”che/gräddfil. Sänk hastigheten och tillsätt hälften av mjölblandningen. Tillsätt 1 dl vatten. Tillsätt resterande mjölblandning och vispa tills allt är blandat.
4. Fyll muffinsformar. Baka i mitten av ugnen, ca 20 minuter. Dom ska vara torra inuti när du känner med en provsticka. Låt dem svalna på galler i ca 10 minuter.
5. Sätt en värmetålig skål/bunke över en gryta med sjudande vatten och häll i äggvitor och vatten. Vispa på högsta hastighet i ca 1 minut så att det blir skum. Tillsätt sockret lite i taget under konstant vispning. Vispa på hög hastighet tills frostingen börjar forma hårda toppar, ca 12 minuter. Vispa ner vaniljsockret sist och vispa ca 2 minuter till.
6. Fyll en stor spritspåse och använd en tyll med stor öppning, spritsa ungefär en 5 cm hög kon på varje muffins = ungefär 1 - 1,2 dl frosting på varje. Sätt muffinsarna på en bricka/plåt och frys dem under tiden du smälter chokladen.
7. Smält chokladen och oljan över vattenbad, rör så att all choklad smälter. Häll chokladen i mindre skål och låt den svalna i ca 15 minuter.
8. Håll försiktigt i din muffins och doppa den rakt ner i chokladen, försiktigt och se till att all frosting täcks med choklad. Ställ din muffins på ett galler med förslagsvis bakplåtspapper under så att överbliven choklad kan droppa ner. Gör likadant med alla muffins. Låt dem stå i rumstemperatur i ca 15 minuter. Kyl dem sedan i 30 minuter. Täck dem, kyl sedan i 2 timmar till. Servera kalla (de håller ca 3 dagar i kylskåp).