Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Heidis gröna giftmuffins, Fotograf: Johanna Sundvall
2.75 5 4 3

Heidis gröna giftmuffins

12 portioner

300 g margarin
300 g socker
3 ägg
300 g vetemjöl
2 1/2 tsk bakpulver
3 1/2 dl mjölk
2 msk bittermandelessens (frivilligt)
3 msk grön karamellfärg

200 g florsocker
3 msk kakao
(eller 1 msk röd färg, för mer giftig muffins)

Vispa margarin och socker vitt och poröst. Tillsätt ägggen, ett i taget, vispa mellan varje. Blanda ihop mjöl och bakpulver. Rör ner i smeten, ej vispa. Blanda mjölk, grön karamellfärg och bittermandelessensen. Rör till en slät smet. Fyll i muffinsformar, i papper, i muffinsplåt. Grädda 15-20 minuter vid 200°C. Blanda ihop glasyren och bred över de kalla muffins.

Tips: Om man byter ut grön färg mot röd färg, då kan man få rosa muffins med grön glasyr istället, då kan man byta ut mjölken mot hallonsaft. Lycka till!