Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Havre- & äppelmuffins, Fotograf: Claes Kjellson
3.34884 5 43 1

Havre- & äppelmuffins

6 portioner

5 dl vetemjöl
1 dl havregryn
3 tsk bakpulver
1 msk strösocker
2 ägg
3 dl mjölk
150 g smält smör
1 msk kanel
2 msk socker
1-2 skalade äpplen i tjocka skivor

Ugnstemperatur 175°C. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och sockert i en stor skål. Vispa äggen ordentligt och blanda i mjölk och smör. Gör en fördjupning i mjölblandningen och rör ner äggblandningen. Rör försiktigt tills allt är blandat. Klicka i smeten nästan upp till kanten av de smorda muffinsformarna. Blanda kanel och socker. Vänd äppelskivorna i blandningen. Tryck ner två äppelskivor i varje muffinsform. Grädda i mitten av ugnen 30-35 minuter. Receptet ger 12 små eller 6 stora muffins.