Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hamburgarmuffins, Fotograf: Becky D
5 5 3 1

Hamburgarmuffins

12 portioner

12 vaniljmuffins (ska vara i samma storlek som chokladmuffinsen)
12 chokladmuffins
2,5 kokosflingor som blandats med några droppar grön karamellfärg
2,5 dl röd glasyr i en sprits (gör först 5 dl vanlig glasyr och dela sedan upp den i två delar. Droppa i röd respektive gul karamellfärg i blandningarna).
2,5 dl gul glasyr i en sprits (se ovan)
Sesamfrön
Tandpetare

En aktivitet för barn som är väldigt rolig är att baka barnvänliga recept hemma. En personlig favorit och en av våra bästa aktiviteter för barn hemma är att göra dessa roliga hamburgermuffins. De är enkla, goda och otroligt uppskattade och det här är alltid det första receptet som åker fram när vi ska ha barnkalas hemma.

Om ni t ex ska ha barnkalas eller fest med USA-tema så är de här muffinsen i form av hamburgare helt perfekta. Ni kan välja att själva göra de vanilj- och chokladmuffins som ni behöver till basen eller så kan ni använda muffins som är köpta i affären om ni skulle föredra det. Det viktiga är att de är i samma storlek.

Barnen älskar att göra enkla saker i köket samtidigt som de lär sig om hur man bakar och lagar mat. Se bara till att hålla knivar och andra föremål som kan vara vassa eller farliga för dem utom räckhåll för deras små fingrar!

Gör så här:

Skär försiktigt av topparna på alla vaniljmuffins med en kökskniv. Var noga med att göra bitarna lagom tjocka, ungefär som på bilden. Skär sedan underdelen av muffinsen i två delar, så att ni har en botten och en mittendel. Ta bort mittendelen. Ni kommer endast att använda toppen och botten av vaniljmuffinsen, då de kommer att fungera som hamburgerbrödet.

Skär nu av topparna på chokladmuffinsen i lagom tjock storlek, de kommer att fungera som hamburgerköttet. Ni kommer enbart att använda topparna, så resten av muffinsen kan du lägga undan eller lägga i komposten, beroende på vad du föredrar.

Nu har det blivit dags att börja bygga era hamburgare: Det första steget är att sätta fast chokladmuffinsdelarna på bottendelarna av vaniljmuffinsen med hjälp av lite glasyr. Glasyren hjälper till att fästa samman bitarna.

Spritsa gul glasyr runt ytterkanten på chokladmuffinsdelen så att det ser ut som senap. Gör samma sak med den röda glasyren, så att den ser ut som ketchup.

Strö över de gröna kokosflingorna (de fungerar som bostongurka!).

Lägg vaniljmuffinstoppen överst.

Fukta översidan av toppen med lite vatten och strö över lite sesamfrön på hamburgaren.

Som en avslutande touch, stick ner en tandpetare i mitten av varje hamburgare för att göra dem stadiga. Så där! Nu är era hamburgermuffins klara!

Recept: Burger Cupcakes av Personal Creations

Bild: Hamburger Cupcake av Personal Creations