Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hallonmuffins med krossad vit choklad & valnötter, Fotograf: Anna Clarin
5 5 2 18

Hallonmuffins med krossad vit choklad & valnötter

8 portioner

150 g smör
2 dl strösocker
2 ägg
1/2 dl mild yoghurt (3% fetthalt - ej mager)
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 dl hallon
150 g vit choklad, grovhackad
1 dl grovhackade valnötter (eller mer, det ska vara rikligt)

Vispa ägg och socker pösigt. Häll i yoghurten i ägg-socker-blandningen. Smält under tiden smöret och häll i det i ägg-socker-blandningen under omrörning. Börja med ytterst lite smör under kraftig omrörning. Var noga, annars skär det sig (muffinsarna blir iofs goda ändå). Blanda vetemjöl och bakpulver i en separat bunke. Häll i chokladen och valnötterna bland de torra ingredienserna. Vänd i de torra ingredienserna i ägg-socker-smörblandningen. Häll i de frysta hallonen sist, alternativt tryck i 2-3 st per muffins när du hällt upp smeten. Häll upp till två tredjedelar i muffinsformar. Grädda i 180°C i 20 minuter.