Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hallonmuffins med keso, Fotograf: Karolina Hagman
4.14286 5 21 1

Hallonmuffins med keso

12 portioner

2 1/2 dl vetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 dl strösocker
En nypa salt
1 ägg, lätt uppvispat
2 msk matolja (eller flytande margarin)
1 1/4 dl mjölk eller crème fra”che
1/2 liten förpackning keso naturell
Hallon, djupfrysta (eller blåbär)

Sätt ugnen på 175°C. Placera ut muffinsformar i en muffinsplåt. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop resterande ingredienser (utom hallon!) med elvisp i en skål. Rör ner mjölblandningen i smeten och rör smeten slät. Fyll muffinsformar med smeten och tryck ner några hallon i varje muffin. Grädda i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter (känn med provsticka att de är torra inuti). Ta ut plåten från ugnen, låt den stå 5 minuter och låt sedan muffinsen svalna på galler. Går utmärkt att frysa.