Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hallonmuffins med kanel- & havretäcke, Fotograf: Therese Malmqvist
4.25 5 20 4

Hallonmuffins med kanel- & havretäcke

12 portioner

100 g smält margarin
2 dl mjölk
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
1- 1 1/2 dl hallon

Havretäcke:
75 g smält margarin
3/4 dl socker
1 dl havregryn
1 1/2 msk kanel

Sätt ugnen på 200°C. Smält smör, tillsätt mjölken till det smälta smöret. Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt. Rör ner den ljumma vätskan. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Häll i hallon och klicka sedan ut smeten i formar.

Smält margarin, socker, havregryn och kanel tillsammans i en kastrull. Lägg en sked ovanpå varje muffin. Grädda muffinsarna i ca 20 minuter.