Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hallon- & marsipanmuffins, Fotograf: Anna Svensson
4.05357 5 56 0

Hallon- & marsipanmuffins

12 portioner

5 dl vetemjöl special
2 dl socker
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 ägg, lättvispat
2 1/2 dl mjölk
1 1/2 dl smält smör eller margarin
Några droppar bittermandelolja

Fyllning:
2 msk hallonsylt
150 g mandelmassa
1/2 dl hackad eller flagad mandel

Sätt ugnen på 190°C. Rulla mandelmassan till en rulle, ca 4 cm i diameter. Skär i 24 skivor. Lägg en liten klick hallonsylt (1/2 tsk) på hälften av mandelmasseskivorna. Lägg resterande skivor över dem med hallonsylt och tryck ihop kanterna runtom. Blanda vetemjöl, socker, bakpulver, salt och vaniljsocker i en skål. I en annan skål rörs ägg, mjölk, matfett och bittermandelolja tills det blandats väl. Klicka ned mjölblandningen i äggsmeten och blanda ihop till en jämn smet. Fördela hälften av smeten i 12 muffinsformar. Lägg en mandelmasserundel i varje och klicka på resten av smeten. Strö på hackad eller flagad mandel och grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter.