Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hallon- & marsipanmuffins med florsockerglasyr, Fotograf: Malin Chaudry
4.875 5 16 1

Hallon- & marsipanmuffins med florsockerglasyr

12 portioner

100 g rumstempererat smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjölk
Frysta eller färska hallon
50-75 g marsipan, skurna i tärningar (eller skivade från marsipanrulle)

Florsockerglasyr:
2 äggvitor
Florsocker
Ev citronjuice från 1/2 citron

Sätt ugnen på 175°C.

Vispa det rumstempererade smöret tillsammans med sockret, tills blandningen blir vit och porös (luftig). Vispa i äggen. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt mjölblandningen i smeten och vispa ordentligt. Tillsätt 1 dl mjölk och vispa igen.

Om du vill ha marsipan i muffinsen: Skär marsipan (ca 50-75 g) i tärningar och blanda i smeten.

Om du vill ha marsipan ovanpå muffinsen (detta gör att marsipanen blir krispiga ovanpå!): Skär marsipanen från en rulle i tunna skivor. Lägg ovanpå varje muffins efter att du har tryckt i hallon.

Klicka ut smeten i muffinsformar (fyll bara till hälften, inte mer!) och tryck i 3-4 hallon i varje muffins.

Grädda i mitten utav ugnen i cirka 12-15 minuter eller tills de har blivit gyllenbruna. Låt dem sedan svalna.

Florsockerglasyr: Blanda två äggvitor tillsammans med florsocker tills smeten blir tjockrinnig. Smaksätt eventuellt med juice från 1/2 citron. Detta ger en fräsch smak på glasyren och passar till muffinsen! Häll över glasyren på de avsvalnade muffinsen. Dekorera muffinsen om du vill. Lycka till!