Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hallon & citronmuffins, Fotograf: Karolina Hagman
4.35294 5 17 1

Hallon & citronmuffins

12 portioner

Citronmuffins:
1 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
Finrivet skal av 1 citron + saften

Hallonmuffins:
1 ägg
1 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
50 g smör
1 dl mosade hallon
1/2 dl stark hallonsaft

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver. Smält smöret, blanda ner citronskal och saft.

Vispa ägg och socker fluffigt. Blanda mjölet med bakpulver. Smält smöret, blanda ner mosade hallon och hallonsaft.

Fyll stora formar till 1/3 med citronsmet (jag tog nog lite mer) och sedan med hallonsmet. Använd gärna muffinsplåt. Grädda i mitten av ugnen, 200°C, ca 18 minuter.

Garnera med valfri glasyr (på bilden har jag använt vispgrädde och färgat den rosa) och gör cupcakes av dem, eller ät dem precis som dom är!