Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Hallon citron & choklad cupcakes, Fotograf: Anna Silver
4.3 5 10 0

Hallon citron & choklad cupcakes

12 portioner

125 g vetemjöl
125 g socker
2 ägg
125 g smör
1 dl hallonsylt

Citronfrosting:
200 g färskost
50 g margarin
1 dl florsocker
Gul karamellfärg
3 msk citronsaft alt citronessens efter smak

Chokladtryffel:
100 g mörk choklad
1 dl grädde
1 msk smör

1. Vispa smöret och sockret poröst.
2. Tillsätt ägg och sylt, sedan mjöl.
3. Klicka ut i formar, fyll 2/3 av formen.
4. Grädda i 10-12 minuter 190°C.
5. Blanda nu alla ingredienser till frostingen och ställ i kylen.
6. Värm ingredienserna till chokladtryffeln i en kastrull, men inte så det kokar.
7. Ta en äppelurkärnare och stick mitt i muffinsen så det blir ett håll i den.
8. Häll sedan tryffelsåsen i hålet.
9. Ställ muffinsen i kylen så tryffeln stelnar.
10. Spritsa sedan på frostingen.