Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Gräslöksmuffins, Fotograf: Sandra Horn
3.5 5 70 2

Gräslöksmuffins

4 portioner

Tillagningstid: 27 min
Svårighetsgrad: Lätt
Dryckestips: Öl eller vitt utan fatkaraktär, beroende på sammanhanget.

1 liten gul lök
1 stor knippa gräslök
3 msk smör
1 ägg
1/2 dl gräddfil
1 1/2 dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 krm salt

Topping:
1 dl Kesella Gourmet eller crème fraiche
1/2 tsk rivet citronskal
1 krm salt

1. Sätt ugnen på 225°C. Skala och finhacka löken och gräslöken.
2. Smörfräs hacket glansigt och utan att det tar färg.
3. Vispa upp ägg och gräddfil och blanda ner den frästa löken.
4. Blanda mjöl, bakpulver och salt och rör ner det i äggblandningen.
5. Klicka ut och fördela smeten i smorda muffinsformar eller i dubbla pappersformar.
6. Grädda i mitten av ugnen 12-14 minuter. Stjälp muffinsen ur formarna när de svalnat något. Servera dem gärna varma som förrätt tillsammans med rökt lax. Toppa dem med en klick Kesella och garnera med rivet citronskal och ett par gräslöksstrån.

Tips: Små goda gräslöksmuffins kan passa i många sammanhang, på bufféer och smörgåsbord.