Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Frosted Banana Cupcakes, Fotograf: Lovisa Fjellet
4.60714 5 28 2

Frosted Banana Cupcakes

8 portioner

3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljpulver
1 tsk kanel
125 g rumsvarmt smör
1 1/2 dl strösocker
1/2 dl ljus sirap
2 ägg
1/2 dl creme fraiche
2 stora eller 3 små mogna bananer, mosade

Frosting:
150 g vit choklad
150 g philadelphiaost

Blanda vetemjöl, bakpulver, vaniljsocker och kanel i en skål. I en annan skål vispar du smör, socker och sirap pösigt. Vispa sedan ner äggen, ett i taget. Tillsätt creme fraiche, de torra ingredienserna och de mosade bananerna. Vispa bara tills det precis blandats, inte mer. Låt smeten vila i kylskåpet i minst 30 minuter. Fördela smeten jämnt i formarna, grädda i 25 minuter i 200°C.

Gör frostingen medans cupcakesen svalnar. Hacka chokladen och smält den i micron eller ett vattenbad. Rör osten krämig med chokladen. Låt stelna något i kyl eller frys. Bred på frostingen när cupcakesen har svalnat helt. Dekorera med t ex Nonstop. Enjoy!