Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Fettsnåla choklad- & bananmuffins, Fotograf: Linnéa Garbring-Wicks
4.10714 5 28 0

Fettsnåla choklad- & bananmuffins

11 portioner

2 dl socker
2 ägg
2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
1 dl mild lätt yoghurt
1 medelstor banan

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda under tiden samman alla de torra ingredienserna. Tillsätt yoghurten till äggsmeten och blanda. Sikta därefter i de torra ingredienserna, och blanda igen. Skiva bananen. Häll upp lite smet i varje form, så att det med råge täcker botten av formarna. Tryck i några bananbitar och häll på ytterligare smet så det täcker bananerna. Grädda i 175°C varm ugn i ca 13 min, eller prova med sticka när de är färdiga.

Obs! Jag har använt amerikanska muffinsformar från Clas Ohlson, tycker det är en bra storlek.