Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Bild saknas
5 5 1 11

Fantastiska rabarbermuffins

12 portioner

Kanel och hasselnötssmul:
3/4 dl vetemjöl
1 tsk kanel
1/2 dl strösocker
3/4 dl hasselnötter
60 g smör & rapsolja

Muffinsmet:
100 g smör och rapsolja
1 1/4 dl strösocker
1 ägg
1 dl turkisk yoghurt eller gräddfil
2 1/2 dl vetemöl
1/2 msk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
275 g rabarber (+ 1/2 dl florsocker)

1. Sätt ugnen på 180°C. Gör kanel och hasselnötssmulet först i matberedaren. Blanda mjöl, kanel och socker. Tillsätt hasselnötterna och kör några sekunder så att de är grovhackade. Tillsätt smöret och kör ihop till en grovgrynig massa. Låt stå i kylen under tiden muffinssmeten görs iordning.

2. Skölj och ansa rabarbern och skär den i 2 cm långa bitar. Lägg den i en skål och strö över florsockret.

3. Rör smör och socker ljust och poröst. Tillsätt äggen och rör ytterligare en stund. Rör ner yoghurten. Sikta ned de torra ingredienserna för sig och blanda hastigt ned dem i smeten.

4. Häll upp smeten i formarna. Tryck ned rabarbern tätt i smeten (det ska vara proppat med rabarber!)

5. Låt stå och vila i kylen ett tag / från en halvtimme till flera timmar.

6. Toppa med nötblandningen och grädda i 20 minuter.