Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Evelinas bärmuffins, Fotograf: Lina
3.33333 5 3 8

Evelinas bärmuffins

16 portioner

200 g smör
3 dl socker
3 ägg
1 dl vatten
4 1/2 dl mjöl (byt ut 1-1 1/2 dl till rågmjöl eller grahamsmjöl)
1 1/2 tsk bakpulver

Valfria bär, t ex hallon eller blåbär ca 2 dl (blir bäst resultat om bären är frysta då det blandas ned i smeten)
Valfri müsli ca 1-1 1/2 dl

1. Vispa smör och socker poröst. Gärna med elvisp.
2. Blanda ner ägg och vatten.
3. Blanda mjöl och bakpulver och blanda sedan ner det i smeten.
4. Rör sedan försiktigt i bär och müsli.
5. Klicka sedan upp smeten i stora muffinsformar (amerikanska). Fyll dem ungefär 2/3. Blir ca 16 st.
6. Grädda i 200°C i ca 25 minuter.
7. Går bra att frysa.