Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Erikas choklad & bananmuffins med glasyr, Fotograf: Steve Henriksson
4.13333 5 30 2

Erikas choklad & bananmuffins med glasyr

12 portioner

3 ägg
3 dl socker
2 1/2 dl vetemjöl
175 g smör
1 dl grädde
3 msk kakao
1 mogen banan
2 tsk vanillinsocker
3 krm bakpulver

Till glasyr:
1 1/2 dl florsocker
1 1/2 dl kallt kaffe
1 msk smör (12g)
1 1/2 msk kakao

Sätt ugnen på 200°C, vispa (alltid på lägsta!) sedan äggen och sockret tills ”smeten” är vit. Smält smöret, ställ av från plattan, häll i grädden och låt blandningen svalna medans du blandar mjöl, kakao, vanillinsocker och bakpulvret i en djup tallrik. Skiva nu ner bananen i den ljumma smörkastrullen och häll sedan ner allt i smeten, vänta tills bananen är söndervispad innan du häller ner mjölblandningen. Fördela smeten i muffinsformar och ställ i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Blanda ingredienserna till glasyren, bred muffinsarna, när de har svalnat, med en liten smörkniv och doppa/tryck dem i förslagsvis strössel, kokos, hackade nötter eller vad man nu tycker om!