Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Cupcakes - pimpade muffins, Fotograf: Mia Althoff
3.57143 5 14 2

Cupcakes - pimpade muffins

12 portioner

50 g smör
1 dl mjölk
3 st ägg
2 dl socker
3 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl frysta hallon (går givetvis bra med färska också...)
100 g vit blockchoklad

Topping:
100 g Philadelphiaost
50 g smör
5 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1/2dl frysta hallon

Om hallonen är frysta så lägg dem på ett fat så de hinner tina en aning.

Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret och häll sedan i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Häll i det smälta smöret och mjölken i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker i en skål, blanda sedan försiktigt ner det i smeten, sikta gärna ner det för mer klumpfri smet. Rulla hallonen i lite mjöl och socker. Hacka chokladen i ganska stora bitar, ca 1cm x 1cm. Fyll muffinsformarna till 2/3 och har du en muffinsplåt så använd den för den hjälper pappersformarna att hålla formen. Fördela ut hallon och vitchocklad. Tryck ner dem en bit ner i smeten.

Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter tills de har fått en ljusbrun nyans. De ska inte vara kladdiga i mitten, så prova med provsticka.

Toppingen gör du genom att blanda smör, Philadelphiaost, vaniljsocker och florsocker. I slutet lägger du ner de nu tinade hallonen och blanda runt lite till för att få mer hallonbitar och en stund längre om du vill ha en jämnare fördelning.

När muffinsen är klara och väl avsvalnade brer du ett tjockt lager topping på och strösslar med strössel, silverkulor eller liknande. Efter tycke och smak.