Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Cupcakes med Romerska bågar, Fotograf: Ingrid Eriksson
4.5 5 6 0

Cupcakes med Romerska bågar

12 portioner

3 ägg
2 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl mjölk
3 1/2 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 kryddmått (nypa) salt
1 påse Romerskabågar (minst 24 st)

Frosting:
200 g Philadelphiaost
Florsocker (smaka av tills frostingen är lagom söt. Ca 1-2 dl)

Dekoration:
1 liten Romerskbåge (Cloetta)
Apelsinströssel

Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och häll i mjölken i det varma smöret. Häll detta över äggen och sockret. Blanda i mjöl, bakpulver och salt.

Använd en muffinsform (finns på Rusta för 39 kr) och sätt muffinsformar i. Detta för att cupcaksen ska bli höga och fina och inte flyta ut. Muffinsformar att sätta i finns på Rusta (vita med små rosor på) för 10 kr en hel förpackning.

Innan du sätter in dem i ugnen lägg ner en Romerskbåge i varje form.
Grädda i 175°C i ca 20 minuter tills de ser lätt gyllenbruna ut i färgen. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.

Rör i florsockret med en ask Philadelphiaost. Rör så länge så du får en mjuk och smidig frosting. Bred på frostingen, gör de lätt toppiga.

Sätt färgat apelsinströssel på och en Romerskbåge som garnering.

Jag använder Cloettas Romerskabågar eftersom den chokladen är betydligt bättre än de större billigare bågarna som ibland finns i affären.