Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Cupcakes med Philadelphia-frosting, Fotograf: Viveka Vidhammer
4 5 1 18

Cupcakes med Philadelphia-frosting

12 portioner

2 ägg
2 dl socker
50 g smör eller margarin
1 dl mjölk eller vatten
3 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

Frosting:
60 g mjukt smör
300 g florsocker
2 tsk vaniljsocker
Pressad saft från en halv citron
100 g Philadelphiaost
Några droppar valfri karamellfärg

Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret, häll i mjölk eller vatten och koka upp. Rör ner den heta vätskan i äggsmeten. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll ned i bunken. Rör smeten slät, men så lite som möjligt. Låt den försiktigt rinna ned i muffinsformarna. Grädda i ca 210°C i 18-20 minuter.

Frosting: Vispa smör, florsocker, vaniljsocker och citronsaft krämigt. Vispa i Philadelphiaosten. Färga glasyren i olika färger med karamellfärg eller behåll den vit. Bred eller spritsa på cupcakesen och garnera med strössel eller blommor.