Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Cupcakes med lemoncurd & hallon, Fotograf: Ann-Sofie
4 5 2 4

Cupcakes med lemoncurd & hallon

12 portioner

100 g smör
2 dl standardmjölk
2 stora ägg
2 dl strösocker
2 tsk äkta vaniljsocker
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
Rivet skal från 1 citron
12 st hallon
Lemoncurd på burk
200 g fin vit choklad
200 g färskost

Sätt ugnen på 225°C.

Smält smör och tillsätt mjölken. Vispa under tiden ägg, strösocker och vaniljsocker ordentligt fluffigt.

Häll i smör/mjölkbladningen.

Sikta ner mjöl och bakpulver, tillsätt citronskalet, rör försiktigt ihop till en jämn smet.

Fördela i 12 formar, inte ända upp till kanten. Lägg i ett hallon i varje form och lägg en klick lemoncurd på varje hallon.

Grädda i mitten av ugnen i ca 15 minuter.

Låt cupcakesen svalna.

Vispa färskosten fluffig, smält chokladen och rör ihop, spritsa eller ”kladda” ut frostingen på cupcakesen.

Grundreceptet är från Leila Bakar.