Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Cupcakes med citronfrosting, Fotograf: Karolina Eleonóra
4 5 1 2

Cupcakes med citronfrosting

6 portioner

1/2 dl sesamfrön med skal
2 dl valnötter
1 dl pistagenötter
1 dl urkärnade dadlar
Blötlägg 2 msk Chiafrön i 1/2 dl vatten i 10 min (valfritt)
1-2 nypor rosa Himalayasalt
1 msk Agave nektar eller honung

Citronfrosting:
1 dl cashewnötter
8 torkade aprikoser
Zest från en ekologisk citron
Ca 1 dl vatten
3 msk virgin cocosfett

Kör alla ingredienser till basen i en matberedare. Vattnet behövs för att få knivarna att snurra. Men degen får inte bli lös. Snart har du en degboll, den trycker du ner i siliconformar och ställer i kylen. När smeten i formarna sen blivit lite stelare, kan du försiktigt knacka ut dom för att spritsa på frostingen.

Citronfrostingen: Gör ett mjöl av cashewnötterna i en matberedare. Tillsätt resten av ingredienserna och mixa tills du fått en helt slät smet. Lägg den i en spritspåse och gör en ”swirl” med en cirkelrörelse över basen, alternativt dutta på frostingen med en sked. Garnera med hackade pistagenötter.