Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladmuffins med maräng, Fotograf: Anna Svensson
3.65 5 40 0

Chokladmuffins med maräng

20 portioner

100 g smör eller margarin
1 dl socker
2 äggulor
2 dl vetemjöl
2 msk kakao
1 tsk bakpulver
1/2 dl filmjölk

Maräng:
2 äggvitor
1/2 dl socker
Mandelspån

Sätt ugnen på 200°C. Rör fett och socker vitt och poröst. Tillsätt en äggula i taget under omrörning. Sikta ned mjölet blandat med bakpulver och kakao. Häll i filmjölken och rör samman allt till en smet. Fördela smeten i pappersformar.

Obs! Smeten rinner ut under gräddningen. Grädda litet under mitten av ugnen ca 8 minuter. Vispa äggvitorna till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare ett par minuter. Ta ut plåten och sänk värmen till 175°C. Bred marängmassan över muffinsen och strö litet mandelspån på varje. Grädda litet under mitten av ugnen tills marängen fått fin färg, 6-10 minuter.