Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladmuffins med cream cheese, Fotograf: Tina Gullstrand
4.23077 5 13 2

Chokladmuffins med cream cheese

8 portioner

75 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
1 1/2 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
2 msk vaniljsocker
1 dl kakao
1 1/2 tsk bakpulver

Chokladglasyr:
50 g cream cheese
2 msk smör, mjukt
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 msk kakao

Smörj och bröa en muffinsplåt eller ställ stora muffinsformar på en bakplåt. Värm ugnen till 200°C. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjölken. Blanda mjöl, vaniljsocker, kakao och bakpulver. Sikta ner det i smeten. Rör ner det smälta smöret. Fördela smeten i muffinsformarna.

Grädda i mitten av ugnen 20-25 minuter.

Glasyren: Rör ost och smör mjukt. Blanda i socker och kakao. Bred glasyren över muffinsen.