Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladmuffins med cheesecake-fyllning, Fotograf: Katja Dzepovska
4.38596 5 57 3

Chokladmuffins med cheesecake-fyllning

12 portioner

150 g smör
1 dl kakao
1/2 dl yoghurt
3 st ägg
2 1/2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Cheesecake-fyllning:
150 g Philadelphiaost
1 st äggula
3 msk florsocker
100 frysta hallon

Ugn: 175°C. Smält smöret och vispa ner kakaon, låt svalna. Rör ner yoghurten. Vispa samman ägg, socker och vaniljsocker till en fluffig, vit smet. Häll ner det smälta smöret och blanda väl. Rör ihop mjöl med bakpulver och blanda sedan ner i äggsmeten försiktigt. Fyll muffinsformarna med 2/3 smet.

Rör ihop Philadelphiaost med äggula och florsocker. Fördela fyllningen i muffinsformarna och dra med en gaffel så att smeten marmoreras. Tryck lätt ner hallon (ca 3 st/muffins) i smeten och baka mitt i ugnen i 20 minuter.