Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladmuffins med apelsin & Toblerone, Fotograf: Caroline Bryngelson
4.53333 5 15 5

Chokladmuffins med apelsin & Toblerone

15 portioner

150 g margarin
2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
4 msk kakao
2 ägg
2 st 100 g Toblerone
1 apelsin
175 g blockchoklad

Smält margarinet.
Vispa ägg och socker.
Häll i mjölet.
Häll i bakpulver, vaniljsocker och kakao.
Häll i margarinet (smaka på smeten).
Riv av skalet från apelsinen och pressa ut juicen.
Häll upp i muffinsformar.
Peta ner en Toblerone-bit i varje muffin.
Grädda i 200°C i 12 minuter.

Smält blockchoklad + resten av Toblerone-bitarna i vattenbad. Bred chokladmassan ovanpå de färdiggräddade muffinsarna och låt kallna.