Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladmuffins Black & White, Fotograf: David
4 5 1 19

Chokladmuffins Black & White

4 portioner

100 g smör
1 3/4 dl ljus sirap
1/4 dl råsocker
1 stort ägg
3/4 dl matyoghurt
4 dl vetemjöl
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk vaniljsocker
3-4 msk kakao

150 g mörk blockchoklad
100 g vit choklad

Sätt ugnen på 200°C. Rör ihop smöret med sirap och råsocker. Det ska bli en slät smet. Tillsätt ägget och matyoghurten, och sikta därefter ner alla de torra ingredienserna. Blanda väl. Hacka chokladen grovt (blir bäst om bitarna är rejäla), och tillsätt detta till smeten. Smöra och bröa fyra av skålarna i en muffinsplåt gjord för sex stora muffins. Fördela smeten i skålarna, det rinner inte över kanterna utan växer på höjden, så det gör inget att skålarna är ”välfyllda”. Grädda dem tills de känns lagom torra, prova med en sticka. Låt svalna.