Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladmuffins, Fotograf: Sara Ringström
4 5 2 15

Chokladmuffins

12 portioner

4 1/2 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 1/2 tsk salt, 1 1/2 dl kakao, 2 1/2 dl strösocker, 1 1/4 dl flytande margarin eller 125 g smält smör, 2 dl mjölk, 2 ägg, 150 g ljus blockchoklad i stora bitar

1. Sätt ugnen på 175°C. Ställ ut stora muffinsformar på en bakplåt eller smörj ett muffinsbleck.
2. Blanda de torra ingredienserna i en skål.
3. Vispa ihop margarin, mjölk och ägg.
4. Rör ner blandningen i skålen.
5. Fördela smeten i muffinsformarna eller blecket. Tillsätt chokladbitarna.
6. Grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.