Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladmuffins, Fotograf: Dennis Lundin
4.38196 5 1042 141

Chokladmuffins

12 portioner

4 dl vetemjöl
1 3/4 dl socker
4 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 krm salt (valfritt. Framhäver kakaosmaken).
1 dl kakao av god kvalitet, se ovan.
175 g eller mer choklad efter smak
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl olja (ex rapsolja eller annan smaklös olja)

Sätt ugnen på 175°C.

Blanda samman mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, salt och kakao. Tag en ny bunke: vispa ihop ägg, mjölk och olja i full fart i ca 1 minut. Rör ner äggvispet i mjölblandningen. Rör till en någorlunda jämn smet, om det finns små klumpar gör det inget -de kommer "pysa ut" och fluffa till muffinsen i ugnen sedan. Fördela smeten i en smord muffinsplåt eller i pappersformar. Fyll varje form till ca 3/4. Ställ på stora chokladbitar på högkant och tryck ner dem lite försiktigt (inte ända ner så att inte all choklad hamnar i botten). Grädda 20-25 minuter i mitten av ugnen beroende på storlek.

Receptet kan användas som en "bas" för att fyllas med vad som helst som du tycker är gott. Naturligtvis kan du även göra någon god frosting och spritsa på om du känner för det.

Bakar du dem enligt receptet kan du micra lite innan du äter dem så smälter chokladen inuti, precis som de är när de är nybakade.