Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladmuffins, Fotograf: Sandra Bergström
4.43939 5 66 18

Chokladmuffins

7 portioner

4 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/4 tsk salt
1 1/2 dl kakao
125 g rumstemp smör
2 1/2 dl socker
2 ägg
1 3/4 dl gräddfil
1 tsk vaniljextrakt (eller vaniljsocker)

Glasyr:
100 g Philadelphia
350 g florsocker
4 msk smör
4 msk kakao
Ca 1 msk vatten

Blanda de torra ingredienserna. Vispa smör och socker luftigt. Blanda sedan i ett ägg i taget sedan gräddfil och de torra ingredienserna. Rör tills allt är blandat. Fördela i 7 stora eller 12 små formar. 175°C i 25-30 minuter. Något kortare för de små.

Glasyr: Rör ost och smör mjukt, rör sedan i resten. Den ska bli bredbar! Bred sedan över de färdiggräddade svalnade muffinsarna!