Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladfrysmuffins, Fotograf: Nina Ivebo
5 5 2 25

Chokladfrysmuffins

20 portioner

2 ägg
3 dl socker
100 g smör
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
2 msk kakao
1 1/2 dl mjöl

Fyllning:
100 g margarin
4 msk socker
2 tsk idealmjöl
4 tsk kakao
1 dl grädde
1 dl mjölk

Sätt ugnen på 175°C. Vispa ägg och socker pösigt. Smält smöret och blanda ner i äggsmeten. Blanda övriga ingredienser och vispa ner i smeten. Häll upp i muffinsformar, ca en stor msk i varje form. Grädda i ca 15 minuter.

Koka därefter ihop ingredienserna till fyllningen och låt koka ca 1-2 minuter. Rör om hela tiden, det kokar lätt över och kan bränna fast i botten. Låt svalna och häll i muffinsarna. Ställ muffinsarna i frysen, tag fram ca 5 minuter innan servering.