Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladcupcakes med vit frosting, Fotograf: Hilda Henriksson
4.25581 5 43 4

Chokladcupcakes med vit frosting

8 portioner

125 g smör
2 ägg
2 1/2 dl strösocker
4 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 dl kakao
2 dl mjölk
100 g mörk choklad i bitar

Frosting:
200 g vit choklad
200 g färskost

1. Sätt ugnen på 175°C. Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tillsätt smöret och mjölken i blandningen. Blanda i mjöl, bakpulver, socker och salt i en skål. Häll i den hackade chokladen och rör runt.

2.Fördela smeten i 8 stora formar och grädda i ca 30 minuter.

Frosting: Smält chokladen och blanda tillsammans med färskosten. Bred på muffinsen och dekorera med en snedskuren chokladbit.