Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chokladbomb med Mars & Baileys, Fotograf: Ingrid Eriksson
4.66667 5 24 1

Chokladbomb med Mars & Baileys

12 portioner

4 ägg
5 dl socker
4 tsk vaniljsocker
200 g smör
6 msk Baileys
5 msk kakao
3 dl mjöl
2 kryddmått (nypa) salt

Garnering:
25 g smör
200 g ljus blockchoklad
1 dl grädde
2-4 msk Baileys

Dekoration:
1/2 Mars-godis skuren lite snett

Smält smöret, låt svalna något. Blanda alla ingredienser och höll över smöret. Rör ihop till en smet.

Fyll formen till 3/4. Använd en muffinsform (finns på Rusta för 39 kr) och sätt muffinsformar i. Detta för att cupcaksen ska bli höga och fina och inte flyta ut. (Just i detta fall jäser de ju inte mycket.) Muffinsformar att sätta i finns på Rusta (vita med små rosor på) för 10 kr en hel förpackning.

Grädda i 175°C i ca 15-20 minuter tills de nästan är klara, ska vara liiiiite ogräddade så det blir äkta kladdkaka. Låt svalna under bakduk eller frys in snabbt före glasering.

Smält smör, grädde och blockhoklad sakta på spisen, det får inte bli för vamt så passa noga. Så fort allt smält ta bort det från värmen. Häll i Baileysen när du tagit det från värmen. Låt stå och tjockna lite.

Använd en sked och ta ca 2-3 tsk smet på varje cupcake, det får inte flyta över formen så var försiktig.

Skär en Mars-godis på snedden och använd som garnering.