Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Choklad- & hasselnötsmuffins med Nutellafrosting, Fotograf: Angelica Andersson
4.44681 5 47 5

Choklad- & hasselnötsmuffins med Nutellafrosting

10 portioner

150 g smör
3 st ägg
2 3/4 dl strösocker
1 1/2 tsk vaniljsocker
3 dl mjölk
6 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
1-2 msk kakao
50 gram hasselnötter
100 g mörk choklad

Frosting:
225 g smör
200 g cream cheese
6 dl florsocker
3 tsk hett vatten
4 rågade matskedar Nutella

Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Grovhacka hasselnötter och choklad och rör ner i smeten. Placera pappersformarna i en muffinsplåt och fyll dem till 2/3. Grädda i mitetn av ugnen på 200°C i cirka 20 minuter eller tills de är ”torra” inuti. (Provstick med en potatissticka, den ska vara helt torr när när du dragit ut den). Låt svalna medan du gör frostingen. Vispa det rumsvarma smöret fluffigt tillsammans med cream cheese. Blanda i florsockret och vattnet. Vispa tills allt är blandat och blanda sedan ner Nutellan. Spritsa på de avsvalnade cupcakesen. Dekorera med en hasselnöt eller två.

Anmärkning: Det blir mycket frosting vill jag lova! Det skulle gå att halvera det här receptet, alternativt ha på mer på toppen. Är inget spritsproffs, så.. :)