Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Chocolate Dream, Fotograf: Emma Wästfelt
4.6 5 5 0

Chocolate Dream

6 portioner

6 msk smör eller margarin (i rumstemperatur)
85 g strösocker
1/2 tsk vaniljessens
2 ägg (lätt uppvispade)
70 g vetemjöl
1 msk kakaopulver
1 tsk bakpulver

Glasyr:
4 msk smör (rumstempererat)
115 g florsocker
25 g mörkchoklad (smält)

1. Ställ ut muffinsformarna på plåten och sätt ugnen på 180°C.

2. Rör, smör, socker och vaniljessensen tills den blir vit och luftig. Tillsätt äggen, lite åt gången, och rör kraftigt varje gång. Sikta ner mjöl, kakao och bakpulver och vänd ner det med en stor metallsked. Fördela smeten i pappersformar.

3. Grädda muffinsen i en 180°C varm ugn i 20-25 minuter eller tills de höjt sig och känns fasta. Låt svalna på ett bakgaller.

4. Glasyren: Rör smöret luftigt i en stor skål. Sikta ner florsockret och rör slätt. Tillsätt smält choklad och rör kraftigt tills det är väl blandat. Bred på de kalla muffinsen.