Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Cecilias muffins, Fotograf: Maria Gustafsson
4.58696 5 46 4

Cecilias muffins

12 portioner

1 dl flytande margarin
2 1/2 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
2 ägg
1 1/2 dl socker
1 msk vaniljsocker
2 msk kakao
2 mosade mogna bananer, gärna brunfläckiga eller bruna
Grovt hackad vit choklad, ta tills du skäms
Hasselnöts strössel/krokant

Sätt ugnen på 225°C. Allt blandas med visp. Gör ej ägg och socker poröst först. Blanda till sist i den vita chokladen. Fyll amerikanska muffinsformar (helst) till 2/3. Häll över hasselnötskrokant. Grädda mitt i ugnen. Bevaka muffinsen from den 8:e minuten och stick i en baksticka. Tänk på att muffinsen efterbakas lite när de står kvar på plåten efteråt.

Min hasselnötkrokant (pärlor av hasselnöt och socker) har jag köpt i Tyskland. Den borde man hitta bland strössel annars får man väl besöka en glasskiosk.