Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Brödmuffins, Fotograf: Agneta Thorsén
4 5 1 0

Brödmuffins

10 portioner

1 1/2 dl filmjölk
1/2 dl smör-& rapsolja oliv
1 1/2 dl riven lagrad Präst
1 ägg
2 dl vetemjöl
1 dl Ljust & milt fullkornsvetemjöl (alt. grahamsmjöl)
1 msk hel kummin
1 1/2 tsk bakpulver
2 krm salt

Dekorering:
Flingsalt

1. Sätt ugnen på 225°C. Rör samman samtliga ingredienser. (Det här kan man göra i förväg. Smeten kan sedan ligga i kylen, gärna i spritspåse, under natten). Klicka eller spritsa ut smeten i muffinsformar. Strö över lite flingsalt.
2. Grädda i mitten av ugnen 15- 18 minuter.
3. Servera muffinsen ljumma som de är eller tillsammans med t ex nya Bregott med havssalt.