Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Blåbärsmuffins, Fotograf: Elisabeth Rutschman
4.08108 5 74 12

Blåbärsmuffins

12 portioner

1 dl grahamsmjöl
2 dl vetemjöl
1 msk strösocker
2 tsk bakpulver
1 dl lättmjölk
1 dl (majs) olja
2 uppvispade ägg
3 dl blåbär
1 msk vetemjöl

Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, socker och bakpulver i en bunke. Gör en fördjupning mitt i och häll i mjölk, olja och ägg. Rör fort samman, men rör inte för mycket så att smeten blir seg. Blanda bären med mjöl så att de inte sjunker till botten i formarna. Vänd ner i smeten och fyll i stora pappersformar eller i en plåt som är gjord för muffins. Grädda i 175°C ca 20 minuter. Låt svalna på galler. Kan frysas.