Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Blåbär- & hallonmuffins, Fotograf: Frida Sundberg
4.1 5 20 1

Blåbär- & hallonmuffins

12 portioner

150 g mandelmassa
5 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1/2 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
1 1/2 dl rumstempererat smör
2 ägg
1 1/2 dl mjölk
3-4 dl frysta hallon & blåbär
Mandelflarn

Blanda de torra ingredienserna i en stor bunke & ställ den åt sidan. Riv mandelmassan med ett rivjärn. Vispa smör & mandelmassa pösigt med en elvisp, tillsätt äggen & mjölken.

Rör ner äggblandningen i de torra ingredienserna & rör ihop allt tills det är riktigt blandat. Vänd ner de frysta bären i smeten.

Fördela smeten i muffinsformar av papper nästan upp till kanten på formen. Strö mandelflarn på toppen på varje muffins.

Grädda i 15-20 minuter i 190°C för stora & en något kortare stund för mindre muffins.