Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Bastutomtens skinkmuffins, Fotograf: Anne Störling
4.66667 5 3 3

Bastutomtens skinkmuffins

12 portioner

2 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl rågmjöl
2 ägg
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
1 burk smetana (120 g), eller creme fraiche
100-150 g tärnad bastupalvad skinka (eller annan rökt skinka)
1 dl tärnad salt/kryddgurka
2 dl mörkt öl
3/4 dl rybs- eller rapsolja
2 tsk dijonsenap
2 tsk din favorit ”korvsenap”
1 msk chilisås
1 msk honung
Svartpeppar, lite salt från saltkvarnen, oregano

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda ihop båda mjölsorter, bakpulver och bikarbonat.
3. Rör ner honung, senap och chilisås i smetanan (eller creme fraiche).
4. Rör ner alla ingredienser (utom salt och oregano) i mjölblandningen och tillsätt svartpeppar efter smak. Det blir en ganska tjock smet.
5. Fördela smeten i en muffinsplåt för tolv eller använd Amerikanska muffinsformar.
6. Vrid lite salt från saltkvarnen på varje muffins och strö på oregano.
7. Grädda mitt i ugnen ca 20 minuter.