Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Banan- & chokladmuffins, Fotograf: Sara Ringström
4.14433 5 97 6

Banan- & chokladmuffins

12 portioner

7 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
4 ägg
2 1/2 dl mjölk
250 g smör
3 1/2 dl socker
4 tsk vaniljextrakt
2 bananer (skivade)
Ca 1 st mjölkchokladkaka (grovt hackad i bitar)

Sätt ugnen på 175°C. Jag använder muffinsplåtar (som rymmer 6 st stora muffinsar) och placerar stora pappersformar i ”skålarna”. Vispa rumstempererat smör tillsammans med socker i en skål. Vispa ägg, mjölk och vaniljextrakt i en annan skål, blanda mjöl, salt och bakpulver i en tredje skål. (Det går även bra att smälta smöret och blanda ner det i de övriga ”blöta” ingredienserna om du ej har rumstempererat smör när du vill baka). Fördela smeten i formarna till ca 2/4 delar. Fördela rikligt med bananskivor och grovt hackad choklad och fyll därefter upp med smet till strax under kanten. Lägg slutligen någon bananskiva på toppen. Riktigt läckert blir det om man placerar en chokladbit på den varma färdiggräddade muffinsen som när den senare har svalnat sitter fast ovanpå. Grädda i ca 25-30 minuter eller tills en sticka känns torr.