Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Banan- & chokladmuffins, Fotograf: Frida
5 5 1 2

Banan- & chokladmuffins

12 portioner

Tillagningstid: 40-60 min
Svårhetsgrad: Medel

6 dl vetemjöl
3 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk salt
1 3/4 dl Milda Culinesse alt Mjuka Milda
1 3/4 dl filmjölk
2 ägg
2 bananer
200 g ljus blockchoklad, i stora bitar

1. Sätt ugnen på 175°C. Blanda de torra ingredienserna i en skål. Vispa ihop matfett, filmjölk, ägg och rör ner blandningen i skålen.
2. Skär bananerna i mindre bitar och rör ner dessa tillsammans med chokladen i smeten. Fördela smeten i stora formar eller i smord muffinsplåt och grädda i mitten av ugnen ca 30 minuter.