Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Aromias Gojimuffins, Fotograf: Mattias Lyman
4 5 9 0

Aromias Gojimuffins

12 portioner

3 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 msk bakpulver
2 dl råsocker
3 tsk ingefära*
50-60 g torkade gojibär*
2 ägg
2 dl mjölk
100 g smält margarin
Florsocker

*) Finns i Aromias sortiment

1. Blötlägg Gojibären i skål med vatten.
2. Sätt ugnen på 210°C.
3. Använder du en muffinsplåt smörjer du den med smör eller olja. Siliconform rekommenderas, mycket lätt att få ur muffins och man slipper smörjmomentet.
4. Blanda mjöl, bakpulver, ingefära och råsocker i en stor bunke. Gör sedan en grop i mitten.
5. I en separat skål vispar du samman mjölk, ägg och det smälta smöret.
6. Häll av vattnet från gojibären och blanda i dem i skålen med mjölk, ägg och smör.
7. Häll i mjölk/ägg/smör/gojiblandningen i mjölgropen.
8. Blanda samman alla ingredienser med en sked. Blanda försiktigt och överarbeta inte smeten. Den ska vara lite ”klumpig”.
9. Skeda i smeten i muffinsformarna. Fyll inte formarna ända upp. 3/4-delar räcker.
10. Grädda mitt i ugnen i ca 12 minuter. Låt muffinsen vara i ca 5 minuter innan de tas ur formarna.
11. Pudra över lite florsocker.
12. Servera med smör och en kopp gott te.