Recept

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Arabiska muffins med fikon, Fotograf: Katarina Olsson
3.5 5 6 6

Arabiska muffins med fikon

12 portioner

1 1/2 dl kli råg/vete
1/2 dl bulgur mörk & grov
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 1/2 dl fruktos
1 tsk kardemumma
2 tsk kanel

1/2 dl olja
2 ägg
1/2 dl laban/kefir
1 banan
12 fikon (deglet nour)

Blanda följande i en skål: råg/vetekli, bulgur, vetemjöl, bakpulver, fruktos, kardemumma och kanel.

Blanda i en annan skål följande: olja, ägg, laban/kefir, banan (mosas med gaffel), fikon (delas i fyra delar och ta ur kärnorna).

Ägg, laban och oljan vänds försiktigt ner i mjölblandningen.

Klicka upp smeten i formarna och avsluta med att peta ner den delade dadeln i mitten av varje muffin.

Grädda i mitten av ugnen 175°C i ca 20 minuter.

Inshallah!