Gillar du receptet? Tryck på under bilden!

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

16 mars 2001
Apelsinmuffins, Fotograf: Anna Svensson
5 5 1 5

Gilla Kommentera Dela på Facebook


Jehnny Andersson Fd Falck och Kristina Holmberg gillar receptet


Anna Svensson har fotat receptet


Apelsinmuffins

20 portioner

150 g margarin
2 dl strösocker
2 ägg
1 apelsin, rivet skal av 1/2 och den andra halvan till pressad saft
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

Ugnstemperatur 225°C. Rör rumsvarmt matfett och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Smaksätt med rivet apelsinskal. Blanda ner mjöl, bakpulver och apelsinsaft. Fördela smeten i muffinsformar som ställs på bakplåt och gräddas mitt i ugnen ca 10 minuter.


Apelsinmuffins

Underbart goda och lättlagade muffins

Apelsinmuffins

De är grymmmmmmmmt goooda! Brukar göra dem varje gång ja ska bbaka, fast då gör jag dem i kakform ist för muffinar

Apelsinmuffins

Hej, jag har fått smaka på orange&poppyseed cupcakes här i Australien där jag befinner mig och måste dela med mig av denna goda mix! Det är jättegott att ha vallmofrön i smeten och så blir prickigt och fint med :)

Apelsinmuffins

Det var väldig lätt att baka.. De är väldig goda mumsssss

Apelsinmuffins

Tyvärr finns den inte kvar på Coops hemsida men dessa blir fenomenala!!!!!! XD