Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

Apelsin & chokladmuffins, Foto: Klara Nordström
4.11111 5 18 2

12345

Apelsin & chokladmuffins

5 sep 2006


Klara Nordström (Foto)

(Källa)


8 portioner

4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1/2 apelsin
65 g smör
100 g mörk choklad


Värm ugnen till 200°C. Finhacka apelsinskalet. Smält smöret. Hacka chokladen. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner alla ingredienser, chokladen sist. Fyll formarna och grädda ca 12 minuter.


Klicka för att sätta betyg 12345


Spara som favorit Sparar ...


Kommentera


Dela på Facebook


Apelsin & chokladmuffins

1 mars 2009
Otroligt goda! Väldigt saftiga! Jag tog dock dubbelt så mycket apelsinskal som det stod i receptet.

Apelsin & chokladmuffins

15 aug 2009
Mycket goda muffins men kunde varit saftigare. Tog också skal av 1 apelsin. Sen tog jag mjölkchoklad istället för mörk och la även en Nobelsse apelsin på toppen :)