Gillar du receptet? Tryck på under bilden!

Vi använder kakor för att ge dig bästa möjliga kundupplevelse. Läs mer om kakor

5 sep 2006
Apelsin & chokladmuffins, Fotograf: Klara Nordström
4.11111 5 18 2

Gilla Kommentera Dela på Facebook


Klara Nordström har fotat receptet


Apelsin & chokladmuffins

8 portioner

4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
1 dl socker
1 ägg
1 1/2 dl mjölk
2 tsk vaniljsocker
Skal av 1/2 apelsin
65 g smör
100 g mörk choklad

Värm ugnen till 200°C. Finhacka apelsinskalet. Smält smöret. Hacka chokladen. Blanda mjöl med bakpulver och rör ner alla ingredienser, chokladen sist. Fyll formarna och grädda ca 12 minuter.


Apelsin & chokladmuffins

Otroligt goda! Väldigt saftiga! Jag tog dock dubbelt så mycket apelsinskal som det stod i receptet.

Apelsin & chokladmuffins

Mycket goda muffins men kunde varit saftigare. Tog också skal av 1 apelsin. Sen tog jag mjölkchoklad istället för mörk och la även en Nobelsse apelsin på toppen :)